Wash the grapefruit, cut it into two parts and squeeze the juice out of them. If necessary, strain the juice through a sieve. Peel the tangerines, remove the film from them, leaving only the pulp. Prepare a saucepan, blender and jelly molds.
Помойте грейпфрут, разрежьте его на две части и выжмите из них сок. При необходимости процедите сок через сито. Мандарины очистите, уберите с них пленку, оставив только мякоть. Подготовьте сотейник, блендер и формы для желе.
Mix grapefruit juice with gelatin. Pour the pre-strained juice into a saucepan, add gelatin to it and leave to swell. When the mass becomes thick, put it on low heat, add honey and mix thoroughly. Heat the mixture until the gelatin is completely dissolved, but do not bring it to a boil. Remove the resulting mixture from the heat and leave to cool.
Смешайте сок грейпфрута с желатином. Перелейте заранее процеженный сок в сотейник, добавьте в него желатин и оставьте для набухания. Когда масса станет густой, поставьте ее на небольшой огонь, добавьте мед и тщательно перемешайте. Прогрейте массу, чтобы желатин полностью растворился, но не доводите ее до кипения. Снимите полученную смесь с огня и оставьте остужаться.
Prepare the jelly. Place the tangerine pulp into a blender and grind until smooth. Pour the resulting juice with pulp into a saucepan with the grapefruit, mix well. Distribute the resulting mass into molds, then put the jelly in the refrigerator to harden for 2-3 hours.
Приготовьте желе. Мякоть мандаринов переложите в блендер и измельчите их до однородной массы. Получившийся сок с мякотью перелейте в сотейник к грейпфруту, хорошо перемешайте. Полученную массу распределите по формочкам, после чего поставьте желе в холодильник застывать на 2-3 часа.
Place the finished tangerine jelly on plates and serve as a light homemade dessert.
Готовое мандариновое желе разложите по тарелкам и подавайте к столу в качестве легкого домашнего десерта.