Wash and peel the tangerines. Measure out the required amount of cognac. Prepare a bottle in which the drink will be infused. To serve, wash the tangerine and cut it into slices without removing the peel.
Мандарины помойте и очистите от кожуры. Отмерьте необходимое количество коньяка. Подготовьте бутылку, в которой будет настаиваться напиток. Мандарин для подачи помойте и разрежьте на дольки, не снимая кожуры.
Prepare the tincture components. Divide the tangerines into slices, cut smaller if necessary. Place tangerines in a bottle, add sugar and cloves.
Подготовьте компоненты настойки. Мандарины разделите на дольки, при необходимости нарежьте мельче. Выложите мандарины в бутылку, добавьте сахар и гвоздику.
Make a tincture. Pour cognac into a bottle with tangerines, close the cap tightly and stir, shaking the bottle several times. Place the bottle in a cool, dark place for 1 month. Shake the bottle once a week. After a month, strain the tincture.
Сделайте настойку. В бутылку с мандаринами налейте коньяк, закройте плотно пробкой и перемешайте, взбалтывая бутылку, несколько раз. Бутылку поставьте в темное прохладное место на 1 месяц. Раз в неделю взбалтывайте бутылку. По истечении месяца процедите настойку.
Pour the strained tincture into a glass, place it on a saucer, and place tangerine slices on it.
Налейте процеженную настойку в рюмку, поставьте ее на блюдце, разложите на нем дольки мандарина.