Wash and peel the apples. Remove the core. Wash the tangerines and peel them. Cut a few apple slices to serve. Prepare a pan and glasses for serving compote.
Яблоки помойте и очистите от кожуры. Удалите сердцевину. Мандарины помойте и очистите их от кожицы. Отрежьте несколько долек яблока для подачи. Подготовьте кастрюлю и стаканы для подачи компота.
Prepare the fruit. Divide the tangerines into slices. Cut the apples into 1x1 cm cubes. Place the apples and tangerines in a saucepan.
Подготовьте фрукты. Мандарины разделите на дольки. Яблоки нарежьте кубиками размером 1х1 см. Положите яблоки и мандарины в кастрюлю.
Cook compote. Cover the fruits with vanilla sugar, add citric acid, add water and cook for 10 minutes until the apples are soft. Let the compote cool. Strain if desired.
Сварите компот. Фрукты засыпьте ванильным сахаром, добавьте лимонную кислоту, залейте водой и варите 10 минут до мягкости яблок. Дайте компоту остыть. По желанию процедите.
Pour a portion of compote into a glass, put two apple slices in it. Place the glass of compote on a napkin.
Налейте в стакан порцию компота, положите в него две дольки яблока. Стакан с компотом поставьте на салфетку.