Rinse the fish steaks, do not remove the fish skin. Place steaks on paper towels to drain excess liquid. To serve, wash and cut the lemon into slices. Wash and dry the basil.
Промойте рыбные стейки, кожу рыбы не снимайте. Выложите стейки на бумажные полотенца, чтобы удалить лишнюю жидкость. Лимон для подачи помойте и нарежьте дольками. Базилик помойте и обсушите.
Start frying the fish steak. Heat a frying pan over medium heat, melt the butter in it. Season the steaks with salt and pepper and place them in the oil, skin side down. Fry for 5 minutes on one side. Check the degree of frying of the fish using tongs - its skin should be golden brown.
Приступите к обжарке рыбного стейка. Сковороду разогрейте на среднем огне, растопите на ней сливочное масло. Стейки приправьте солью и перцем, выложите их в масло кожей вниз. Обжаривайте 5 минут с одной стороны. Проверьте с помощью кулинарных щипцов степень обжарки рыбы — ее кожица должна быть золотисто-коричневого цвета.
Sear the steak on the other side. Carefully, so as not to damage the integrity of the steak, turn it over to the other side. Fry the salmon for another 5 minutes. Pierce the fish in the center with a fork and check the steak is done - it should flake easily.
Обжарьте стейк с другой стороны. Аккуратно, чтобы не повредить целостность стейка, переверните его на другую сторону. Жарьте семгу еще 5 минут. Проткните рыбу вилкой в центре и проверьте готовность стейка — он должен легко расслаиваться.
Serve steaks immediately after cooking. Garnish the dish with lemon slices and a sprig of basil. Sprinkle with lemon juice from one wedge.
Подавайте стейки сразу после приготовления. Украсьте блюдо дольками лимона и веточкой базилика. Сбрызните лимонным соком из одной дольки.