Measure out the required amount of food. Thaw salmon steaks, wash, and dry on paper towels. Boil water in advance. Prepare a colander.
Отмерьте необходимое количество продуктов. Стейки семги разморозьте, вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Заранее вскипятите воду. Приготовьте дуршлаг.
Place the steaks in the steamer. Grease the lower part of the colander with oil, place it on a saucepan with boiling water, and place the salmon pieces. Cook for 10-15 minutes.
Отправьте стейки в “пароварку”. Нижнюю часть дуршлага смажьте маслом, поставьте на кастрюльку с кипящей водой, выложите кусочки семги. Готовьте 10-15 минут.
Season the steaks and finish cooking. A few minutes before cooking, season the salmon with salt and pepper. Sprinkle with juice squeezed from half a lemon.
Приправьте стейки и завершите приготовление. За несколько минут до готовности приправьте семгу солью и перцем. Сбрызните соком, выжатым из половинки лимона.
Serve steamed salmon steak with a side dish of boiled rice.
Стейк из семги на пару подавайте к столу с гарниром из отварного риса.