Thaw sockeye salmon steaks on the bottom shelf of the refrigerator, rinse thoroughly under running water, and dry with paper towels. Wash the lemon, peel the onion, cut both products into circles of approximately the same thickness. Wash the greens for serving, dry and chop. Line a heat-resistant baking sheet with foil so that the edges of the foil hang down. Turn on the oven to 210 degrees.
Стейки из нерки разморозьте на нижней полке холодильника, тщательно промойте под проточной водой, обсушите бумажными полотенцами. Лимон вымойте, репчатый лук очистите, нарежьте оба продукта кружочками приблизительно одинаковой толщины. Зелень для подачи вымойте, обсушите и измельчите. Жаропрочный противень застелите фольгой так, чтобы края фольги свисали. Включите духовку на 210 градусов.
Prepare food for baking. Rub sockeye salmon steaks with salt and spices. Place the steaks on the bottom of a baking sheet lined with foil. Scatter onion and lemon on top.
Подготовьте продукты к запеканию. Стейки из нерки натрите солью и специями. На дно противня, застеленного фольгой, уложите стейки. Сверху распределите лук и лимон.
Bake sockeye salmon steaks in the oven. Wrap the steaks tightly under the fur coat in foil and place in the oven for 25 minutes. A few minutes before cooking, unfold the foil so that the steaks are covered with an appetizing crust.
Запеките стейки из нерки в духовке. Плотно заверните стейки под шубкой в фольгу, отправьте в духовку на 25 минут. За несколько минут до готовности фольгу разверните, чтобы стейки покрылись аппетитной корочкой.
Place sockeye salmon steaks on serving plates and sprinkle with chopped herbs. Serve hot.
Стейки из нерки выложите на порционные тарелки, присыпьте измельченной зеленью. Подавайте горячими.