Remove scales from the fish, rinse and dry with a paper towel. Peel the garlic and onion and rinse. To serve, wash and finely chop the green onions. Prepare a frying pan with a thick bottom and high walls.
Рыбу очистите от чешуи, промойте и обсушите бумажным полотенцем. Чеснок и лук очистите от шкурки и сполосните. Зеленый лук для подачи помойте и мелко порежьте. Приготовьте сковороду с толстым дном и высокими стенками.
Marinate the fish. Squeeze the garlic through a press and combine in a small bowl with olive oil, salt and pepper. Brush pink salmon steaks with marinade on all sides and let sit for 20-30 minutes.
Замаринуйте рыбу. Чеснок выдавите через пресс и соедините в небольшой мисочке с оливковым маслом, солью и перцем. Смажьте стейки из горбуши маринадом со всех сторон и дайте полежать 20-30 минут.
Prepare the sauce. Cut the onion into small cubes. In a separate frying pan, heat the sunflower oil and fry the onion until golden brown, stirring occasionally. Add sour cream, stir well and simmer the sauce for another 2-3 minutes.
Приготовьте соус. Репчатый лук порежьте мелкими кубиками. На отдельной сковороде разогрейте подсолнечное масло и обжарьте лук до золотистого цвета, периодически помешивая. Добавьте сметану, хорошо размешайте и протушите соус еще 2-3 минуты.
Fry the fish. Heat a dry frying pan over medium heat. Place fish steaks on it and fry on each side until golden brown for about 7-10 minutes, without covering. Then pour sour cream sauce over the steaks, cover the pan with a lid and let simmer for 4-5 minutes.
Пожарьте рыбу. Разогрейте на среднем огне сухую сковороду. Выложите на нее стейки из рыбы и обжарьте с каждой стороны до золотистой корочки примерно 7-10 минут, не накрывая крышкой. Затем вылейте на стейки сметанный соус, закройте сковороду крышкой и дайте протушиться 4-5 минут.
Place pink salmon steaks on serving plates, pour over a small amount of sauce and garnish with finely chopped green onions and olives.
Стейки из горбуши переложите на порционные тарелки, полейте небольшим количеством соуса и украсьте мелко нарезанным зеленым луком и маслинами.