Peel and rinse the onions, cut into half rings. If necessary, remove the film from beef liver, then wash the liver and dry it with paper towels. Cut the beef liver into steaks about 1 cm thick. Place the liver pieces in a deep bowl and cover with milk for 30 minutes. Wash the dill for serving and chop finely.
Репчатый лук очистите и ополосните, нарежьте полукольцами. У говяжьей печени при необходимости удалите пленку, затем вымойте печень и оботрите бумажными полотенцами. Говяжью печень нарежьте на стейки толщиной около 1 см. Переложите кусочки печени в глубокую миску и залейте молоком на 30 минут. Вымойте укроп для подачи и мелко нарежьте.
Fry the liver. Pour half the volume of flour into a flat plate, mix it with 0.5 tsp. salt and pepper. Remove the liver pieces from the milk and dry on a paper towel. Heat 2 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil. Roll each piece of liver in flour on all sides and place in a frying pan. Fry the liver steaks over medium heat for 5 minutes until golden brown on each side. Transfer the fried steaks to a plate.
Пожарьте печень. В плоскую тарелку насыпьте половину объема муки, смешайте ее с 0,5 ч. л. соли и перцем. Кусочки печени достаньте из молока и обсушите на бумажном полотенце. На сковороде разогрейте 2 ст. л. растительного масла. Каждый кусочек печени обваляйте со всех сторон в муке и выложите на сковороду. Обжаривайте стейки из печени на среднем огне по 5 минут до золотистого цвета с каждой стороны. Обжаренные стейки переложите на тарелку.
Prepare the sauce. In the same frying pan where the liver was fried, heat 2 tbsp. l. vegetable oil and a piece of butter. Fry the onion, stirring, until golden brown. Then add white wine to the onion, stir and simmer until evaporated. When the wine has completely evaporated, add the remaining flour to the pan, 0.5 tsp. salt, mix well and pour in a glass of water. Stir, cover the pan with a lid and simmer the sauce over low heat for 7-8 minutes.
Приготовьте соус. В той же сковороде, где обжаривалась печень, разогрейте 2 ст. л. растительного масла и кусочек сливочного. Обжарьте лук, помешивая, до золотистого цвета. Затем добавьте в лук белое вино, перемешайте и тушите до выпаривания. Когда вино полностью выпарится, добавьте в сковороду оставшуюся муку, 0,5 ч. л. соли, хорошо перемешайте и влейте стакан воды. Перемешайте, закройте сковороду крышкой и протушите соус на медленном огне 7-8 минут.
Place the finished beef liver steaks on a plate, pour over the onion sauce and sprinkle with finely chopped dill. Serve the liver along with a side dish of boiled potatoes.
Готовые стейки из говяжьей печени выложите на тарелку, полейте луковым соусом и посыпьте мелко нарезанным укропом. Подавайте печень к столу вместе с гарниром из отварного картофеля.