Peel the shallots and garlic and wash. Rinse the champignons under running water and dry. Finely chop the onion, garlic and mushrooms. Wash the beef in cold water and dry with paper towels. Rinse and chop the curly parsley. Wash the tomatoes and cut into slices.
Лук-шалот и чеснок очистите от шелухи и вымойте. Шампиньоны промойте под проточной водой и обсушите. Лук, чеснок и грибы мелко нарежьте. Говядину вымойте в холодной воде и высушите бумажными полотенцами. Кудрявую петрушку ополосните и порежьте. Помидоры помойте и нарежьте дольками.
Fry the meat. Sprinkle both sides of beef steaks with salt and pepper mixture. Heat vegetable oil in a frying pan and fry the meat on both sides for 6 minutes until fully cooked. Place steaks on a plate and cover with foil to keep warm.
Пожарьте мясо. Говяжьи стейки посыпьте с обеих сторон солью и смесью перцев. На сковороде разогрейте растительное масло и обжарьте мясо с обеих сторон по 6 минут для полной прожарки. Выложите стейки на тарелку и накройте фольгой, чтобы они сохранили тепло.
Prepare the sauce. Add oil to the steak pan, fry the shallots and garlic first for 6-7 minutes, then add the mushrooms. Sprinkle the ingredients with flour, stir and fry lightly over low heat for 5-6 minutes. Pour in the beef broth and cream, stir thoroughly and simmer over low heat for 5 minutes. Then add salt, ground black pepper, nutmeg and cook the sauce until it thickens.
Приготовьте соус. В сковороду из-под стейков добавьте масло, обжарьте сначала лук-шалот с чесноком в течение 6-7 минут, затем положите грибы. Посыпьте ингредиенты мукой, перемешайте и слегка обжарьте на минимальном огне 5-6 минут. Влейте говяжий бульон и сливки, тщательно перемешайте и варите на минимальном огне в течение 5 минут. Затем посолите, добавьте черный молотый перец, мускатный орех и варите соус, пока он не загустеет.
Place the beef steaks on serving plates and pour over the creamy mushroom sauce. Sprinkle the steaks with chopped curly parsley and serve with any side dish along with tomato wedges.
Стейки из говядины выложите на порционные тарелки и полейте сливочно-грибным соусом. Посыпьте стейки нарезанной кудрявой петрушкой и подавайте к любому гарниру вместе с дольками помидоров.