Wash the beef and pat dry with paper towels. Peel, chop and boil porcini mushrooms in salted water. Thaw frozen green peas, peel and rinse onions, carrots and garlic. Wash the broccoli and cauliflower and separate into small florets. Rinse the rice well until the water runs clear. Wash and dry the lettuce and cherry tomatoes. Cut the tomatoes in half. Tip: instead of porcini mushrooms, you can use chanterelles or boletus mushrooms.
Говядину обмойте и обсушите бумажными полотенцами. Белые грибы почистите, нарежьте и отварите в подсоленной воде. Замороженный зеленый горошек разморозьте, репчатый лук, морковь и чеснок очистите и сполосните. Брокколи и цветную капусту вымойте и разберите на небольшие соцветия. Рис хорошо промойте, пока вода не станет прозрачной. Вымойте и высушите листья салата и помидоры черри. Разрежьте помидоры пополам. Совет: вместо белых грибов можно использовать лисички или подберезовики.
Cook the meat. Beat the beef steaks on both sides with a mallet. Finely chop the onion. Rub the steaks on both sides with salt, ground black pepper and finely chopped onion. Transfer the meat and onions to a plate and place in the refrigerator to marinate for 1.5 hours. Heat olive oil in a frying pan. Fry the steaks on both sides over medium heat until golden brown.
Приготовьте мясо. Говяжьи стейки отбейте кулинарным молотком с двух сторон. Репчатый лук мелко нарежьте. Стейки натрите с двух сторон солью, черным молотым перцем и мелко нарезанным луком. Переложите мясо с луком в тарелку и поставьте в холодильник мариноваться на 1,5 часа. В сковороде разогрейте оливковое масло. Обжарьте стейки с двух сторон на среднем огне до румяной корочки.
Prepare vegetables for risotto. Pass the garlic through a press. Cut the onion into small cubes. Grate the carrots on a coarse grater. Cut the broccoli and cauliflower florets into small pieces. Pour vegetable oil into the frying pan where the meat was fried, add carrots, onions and boiled mushrooms. Fry over medium heat for 6-7 minutes, stirring, and then transfer to a separate container.
Подготовьте овощи для ризотто. Чеснок пропустите через пресс. Лук нарежьте маленькими кубиками. Морковь натрите на крупной терке. Соцветия брокколи и цветной капусты нарежьте небольшими кусочками. В сковороду, где жарилось мясо, налейте растительное масло, выложите морковь, лук и отварные грибы. Обжарьте на среднем огне в течение 6-7 минут, помешивая, а затем переложите в отдельную емкость.
Prepare the risotto. Place the rice in the same pan, pour in half the broth and stir. Cook the rice until the water evaporates, then add the cauliflower, broccoli, green beans and green peas. Season with salt and add a mixture of mushrooms, carrots and onions. Pour in the remaining broth, add garlic, stir and simmer covered for 10 minutes.
Приготовьте ризотто. В эту же сковороду выложите рис, влейте половину бульона и перемешайте. Варите рис до испарения воды, затем добавьте цветную капусту, брокколи, стручковую фасоль и зеленый горошек. Посолите и добавьте смесь из грибов, моркови и лука. Влейте оставшийся бульон, добавьте чеснок, перемешайте и томите под крышкой 10 минут.
Cover a flat serving plate with lettuce, top with a portion of risotto with vegetables and place a beef steak. Additionally, garnish the steak with risotto with cherry tomato halves.
Плоскую порционную тарелку застелите листовым салатом, сверху выложите порцию ризотто с овощами и положите говяжий стейк. Дополнительно украсьте стейк с ризотто половинками помидоров черри.