Wash the lamb thoroughly, dry on paper towels, cut into portions across the grain 2-3 cm thick. Wash the lettuce leaves, dry on paper towels.
Баранину тщательно вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, нарежьте на порционные куски поперек волокон толщиной 2-3 см. Листья салата вымойте, обсушите на бумажных полотенцах.
Fry the lamb steak. Heat the frying pan very well, place pieces of lamb on it, pre-greased with olive oil. Fry on both sides for 3-4 minutes until golden brown.
Пожарьте стейк из баранины. Очень хорошо разогрейте сковороду, выложите на нее куски баранины, предварительно смазанные оливковым маслом. Пожарьте с обеих сторон по 3-4 минуты до румяности.
Prepare the steak to serve. Cut each steak a little, pour 1 tsp into the cut. balsamic vinegar. Leave for 5 minutes.
Подготовьте стейк к подаче. Каждый стейк немного надрежьте, в разрез влейте по 1 ч.л. бальзамического уксуса. Оставьте на 5 минут.
Prepare the salad. Tear the lettuce leaves into pieces with your hands. Add lemon juice, 2 tbsp. l. olive oil, season with salt and pepper to taste, stir. Place in a deep salad bowl.
Приготовьте салат. Салатные листья нарвите руками на кусочки. Добавьте лимонный сок, 2 ст. л. оливкового масла, приправьте солью и перцем по вкусу, перемешайте. Выложите в глубокий салатник.
Place lamb steaks on warmed serving plates. Serve with salad.
Стейки из баранины разложите на подогретые порционные тарелки. Подайте к столу с салатом.