Wash the trout, remove the scales from the skin, dry it, and remove the central bone. Then cut the fillet into a butterfly shape: make a longitudinal cut along the flesh without touching the skin. Make another cut at an equal distance and cut all the way through. Unfold along the center cut and bring the fillet piece together so that the skin is in the middle. Wash the orange and squeeze the juice out of it. Wash and dry lettuce leaves for serving.
Форель промойте, счистите с кожи чешую, просушите, удалите центральную кость. Затем нарежьте филе в форме бабочки: сделайте продольный надрез по мякоти, не затрагивая кожу. Сделайте на равном расстоянии еще один надрез и отрежьте до конца. Разверните по центральному надрезу и соедините кусок филе так, чтобы кожа оказалась посередине. Апельсин помойте и выжмите из него сок. Листья салата для подачи помойте и просушите.
Marinate the steaks. Mix orange juice, honey, olive oil, dried oregano and marjoram for the marinade. Salt the fish steaks and place in a bowl. Then pour in the marinade, cover and leave in the refrigerator for 60 minutes.
Замаринуйте стейки. Смешайте для маринада апельсиновый сок, мед, оливковое масло, сушеный орегано и майоран. Стейки рыбы посолите и выложите в миску. Затем залейте маринадом, накройте и оставьте в холодильнике на 60 минут.
Fry the steaks. Heat a dry frying pan over high heat. Place the prepared steaks in a frying pan and fry for 3 minutes on each side until cooked. Then place the steaks on a slightly warm plate and rest for 1 minute before serving.
Обжарьте стейки. Раскалите сухую сковороду на сильном огне. Подготовленные стейки выложите на сковороду и обжарьте по 3 минуты с каждой стороны до готовности. Затем выложите стейки на слегка теплую тарелку и подержите их 1 минуту перед подачей.
Place a lettuce leaf on a small wooden board and place the steak on it. Place a gravy boat with tartar sauce nearby.
На небольшую деревянную доску положите лист салата, на него выложите стейк. Рядом поставьте соусницу с соусом тар-тар.