Grind black peppercorns in a mortar or coffee grinder. Wash and dry the beef steak. Rinse the rosemary to serve. Prepare a special grill pan or a regular cast iron pan with a thick bottom.
Черный перец горошком измельчите в ступке или в кофемолке. Говяжий стейк помойте и обсушите. Ополосните розмарин для подачи. Подготовьте специальную сковороду-гриль или обычную чугунную сковороду с толстым дном.
Fry the steak. Place crushed pepper on the surface of the steak and press it firmly into the meat, turn the piece over and repeat on the other side. “Gather” the remaining pepper crumbs with a piece of meat. Heat a frying pan with olive oil over high heat. Place the steak on it and fry for 4 minutes on each side. Transfer the steak to a board and leave for 5-7 minutes.
Пожарьте стейк. Измельченный перец насыпьте на поверхность стейка и сильно вдавите его в мясо, переверните кусок и повторите действие с другой стороны. "Соберите" куском мяса оставшиеся крошки перца. Разогрейте на сильном огне сковороду с оливковым маслом. Выложите на нее стейк и обжарьте по 4 минуты с каждой стороны. Переложите стейк на доску и оставьте на 5-7 минут.
Prepare the sauce. Add wine vinegar to the frying pan with the oil remaining after frying, mix it with the remaining pepper and fried fragments of meat juice. Then add sour cream to the pan and heat until the sour cream begins to boil. Remove sauce from heat.
Приготовьте соус. В сковороду с маслом, оставшимся после жарки, добавьте винный уксус, смешайте его с остатками перца и зажаренными фрагментами мясного сока. Затем добавьте в сковороду сметану и подогревайте, пока сметана не начнет кипеть. Снимите соус с огня.
Place the cooked steak on a plate and pour the sauce over it. Garnish the steak with a sprig of rosemary.
Выложите готовый стейк на тарелку и полейте его соусом. Украсьте стейк веточкой розмарина.