If using frozen coho salmon, defrost the fish slightly on the bottom shelf of the refrigerator. There is no need to completely defrost the fish. Wash the lemon and cut it in half. Squeeze the juice out of one half, cut the second into slices.
Если используется замороженный кижуч, слегка разморозьте рыбу на нижней полке холодильника. Полностью размораживать рыбу не нужно. Помойте лимон и разрежьте его пополам. Из одной половины выдавите сок, вторую нарежьте дольками.
Prepare the fish for baking. Grease a baking tray with olive oil. Place frozen fish pieces on a baking sheet. Then pour lemon juice over them and salt to taste.
Подготовьте рыбу к запеканию. Смажьте противень для запекания оливковым маслом. Замороженные кусочки рыбы уложите на противень. Затем полейте их лимонным соком и посолите по вкусу.
Bake the coho salmon steaks. Preheat the oven to 200 degrees. Place the pan with the fish in the oven and bake for 30 minutes. Then remove the steaks and cool for 2-3 minutes before serving.
Запеките стейки кижуча. Разогрейте духовку до 200 градусов. Поставьте противень с рыбой в духовку и запекайте 30 минут. Затем достаньте стейки и остудите 2-3 минуты перед подачей.
Serve baked steaks with lettuce leaves. If desired, the salad can be drizzled with olive oil. Garnish the steaks with lemon wedges.
Подавайте запеченные стейки с салатными листьями. При желании салат можно полить оливковым маслом. Украсьте стейки дольками лимона.