Prepare ingredients for apricot chutney sauce. Peel the onion. Cut the rings into quarters. Remove the husks from the garlic and chop. Cut the hot pepper into thin rings. Wash the raisins and dry them. Wash the apricots, remove the pits and cut into quarters. Tip: To make the pepper even hotter, do not remove the white seeds when slicing.
Подготовьте продукты для соуса чатни из абрикосов. Лук почистите. Нарежьте на четвертинки колец. С чеснока снимите шелуху, измельчите. Острый перец нарежьте тонкими кольцами. Изюм помойте, обсушите. Абрикосы помойте, удалите косточки, нарежьте на четвертинки. Совет: Чтобы перец был еще острее, при нарезке не удаляйте белые семена.
Prepare vegetables and dried fruits. Place the onion and garlic into the pan. Fry in vegetable oil for 1-2 minutes. Add hot pepper. Cook for 2 minutes. Add raisins, cloves, star anise, ginger, cinnamon, coriander. Add sugar and salt. Stir. Fry until the sugar caramelizes slightly (7-8 minutes). Add wine and vinegar. Bring to a boil.
Подготовьте овощи и сухофрукты. Выложите в кастрюлю лук и чеснок. Жарьте в растительном масле 1-2 минуты. Добавьте острый перец. Готовьте 2 минуты. Выложите изюм, гвоздику, бадьян, имбирь, корицу, кориандр. Всыпьте сахар и соль. Перемешайте. Обжаривайте до тех пор, пока сахар слегка не карамелизируется (7-8 минут). Добавьте вино и уксус. Доведите до кипения.
Prepare apricot chutney. Place apricots in a saucepan with vegetables, spices, and raisins. Reduce heat to low, cover with a lid, simmer for 40-45 minutes until the sauce becomes viscous.
Приготовьте чатни с абрикосами. В кастрюлю с овощами, специями, изюмом выложите абрикосы. Огонь убавьте до слабого, накройте крышкой, томите 40-45 минут, пока соус не станет вязким.
Serve the apricot chutney immediately after cooking, cooled, in bowls, rosettes, or a gravy boat.
Подавайте чатни с абрикосами сразу после приготовления в остывшем виде в пиалах, розетках, соуснике.