Prepare ingredients for Caucasian Apricot sauce. Wash the apricots. Remove the seeds and cut into medium slices. Wash the cilantro, basil and dill and chop. Remove the husks from the garlic and pass through a press. Tip: Cilantro can be replaced with parsley.
Подготовьте продукты для соуса «Кавказский абрикос». Помойте абрикосы. Удалите косточки, нарежьте средними ломтиками. Кинзу, базилик и укроп помойте, измельчите. С чеснока снимите шелуху, пропустите через пресс. Совет: Кинзу можно заменить петрушкой.
Prepare the apricots for the sauce. Place apricots in a deep saucepan or cauldron. Turn on medium heat and simmer covered for 15 minutes. When the fruit begins to boil, skim off the foam, open the lid, and cook for 30-40 minutes to allow the moisture to evaporate.
Подготовьте абрикосы для соуса. В глубокую кастрюлю или казан выложите абрикосы. Включите средний огонь, томите под крышкой 15 минут. Когда фрукты начнут закипать, снимите пену, крышку откройте, варите 30-40 минут, чтобы влага выпарилась.
Finish preparing the Caucasian Apricot sauce. Add chopped herbs, garlic, salt, sugar, vinegar, pepper to the apricot mass. Grind the mixture until smooth using a blender. Bring to a boil, remove from heat, cool.
Завершите приготовление соуса «Кавказский абрикос». Добавьте в абрикосовую массу измельченную зелень, чеснок, соль, сахар, уксус, перец. Измельчите массу до однородности с помощью блендера. Доведите до кипения, уберите с огня, остудите.
Serve the Caucasian Apricot sauce chilled with various dishes. For example, for meat with vegetables.
Подавайте соус «Кавказский абрикос» к различным блюдам в охлажденном виде. Например, к мясу с овощами.