Prepare ingredients for a simple and delicious apricot pie. Soften the butter. Wash the apricots, cut into two parts, remove the pits. Tip: Sour cream can be replaced with yogurt or kefir. Fresh apricots - canned.
Подготовьте продукты для простого и вкусного пирога с абрикосами. Масло размягчите. Помойте абрикосы, разрежьте на две части, удалите косточки. Совет: Сметану можно заменить йогуртом или кефиром. Свежие абрикосы — консервированными.
Knead the dough. Mix softened butter with 150 g of sugar, salt, and vanillin with a mixer. Add sour cream and eggs alternately, constantly stirring the dough. Sift the flour, combine with baking powder, and stir in portions into the dough, which should become quite thick.
Замесите тесто. Смешайте миксером размягченное масло со 150 г сахара, солью, ванилином. Добавьте сметану и поочередно яйца, постоянно перемешивая тесто. Просейте муку, соедините с разрыхлителем, порционно вмешайте в тесто, которое должно стать достаточно густым.
Make apricot pie. Grease a baking dish with butter and sprinkle with flour or line with parchment. Lay out the dough. Spread the apricots evenly over the surface, with the inside facing up. Sprinkle the remaining sugar (50 g) on top of each slice. Bake at 180 degrees for 40-50 minutes.
Приготовьте пирог с абрикосами. Форму для запекания смажьте маслом и присыпьте мукой или застелите пергаментом. Выложите тесто. Распределите равномерно по поверхности абрикосы внутренней стороной вверх. Сверху каждую дольку присыпьте оставшимся сахаром (50 г). Запекайте при 180 градусах 40-50 минут.
Serve the apricot pie with tea when the pastry has cooled slightly.
Подавайте пирог с абрикосами к чаю, когда выпечка немного остынет.