Measure out the required amount of food. Wash the peaches and dry them on paper towels. Remove the skin from the fruit and remove the pit. Prepare a sterilized 0.5 liter jar and a screw cap.
Отмерьте необходимое количество продуктов. Персики вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Уберите с плодов кожицу и извлеките косточку. Приготовьте стерилизованную банку объемом 0,5 л и винтовую крышку.
Make syrup. Pour water into a saucepan, add granulated sugar and lemon juice. Boil and stir until the crystals are completely dissolved.
Сделайте сироп. В кастрюльку влейте воду, всыпьте сахарный песок и лимонный сок. Вскипятите, перемешайте до полного растворения кристаллов.
Cook peaches in syrup. Place the peach halves in a prepared jar with the rounded side up, fill with boiling syrup, place in a pan of suitable size, covered with a cloth, and fill the jar with water. Pasteurize for 10-15 minutes from the moment of boiling. Then screw on the lid, turn the jar over, cover and let cool completely.
Приготовьте персики в сиропе. Половинки персиков уложите в подготовленную баночку округлой стороной вверх, залейте кипящим сиропом, поставьте в подходящую по размерам кастрюлю, застеленную тканью, залейте банку водой. Пастеризуйте 10-15 минут с момента закипания. Затем закрутите крышку, переверните банку, укройте и дайте полностью остыть.
Store peaches in syrup in the refrigerator for no more than 9 months.
Персики в сиропе храните в холодильнике не более 9 месяцев.