Wash the cans and only then open them. To serve, rinse and dry the mint and separate the leaves from the stems. Prepare three beautiful transparent glasses.
Консервные банки помойте и только потом откройте. Мяту для подачи промойте и обсушите, отделите листики от стеблей. Подготовьте три красивых прозрачных стакана.
Marinate the fruit. Place the pineapples and peaches on plates and pour the syrup into separate cups. Cut peaches and pineapples into large pieces. Add cognac to the fruit, mix well, leave for 15 minutes.
Замаринуйте фрукты. Ананасы и персики переложите в тарелки, слейте в разные чашки сироп. Персики и ананасы разрежьте на крупные кусочки. К фруктам добавьте коньяк, хорошо перемешайте, оставьте на 15 минут.
Prepare the first layer of jelly. Heat the peach syrup, but do not bring it to a boil, add half the gelatin and half the lemon juice, mix well. Place peaches in glasses and fill with syrup to half the glass. Place in the refrigerator for 60 minutes.
Приготовьте первый слой желе. Сироп от персиков нагрейте, но не доводите до кипения, добавьте половину желатина и половину лимонного сока, хорошо перемешайте. В стаканы выложите персики, залейте сиропом до половины стакана. Уберите в холодильник на 60 минут.
Prepare the second layer of jelly. Heat the pineapple syrup. Without waiting for it to boil, add the remaining gelatin and lemon juice and stir the liquid. Place pineapples in glasses on top of the first layer and fill with syrup. Place in the refrigerator for 60 minutes.
Приготовьте второй слой желе. Подогрейте сироп от ананаса. Не дожидаясь кипения, положите оставшиеся части желатина и лимонного сока, размешайте жидкость. В стаканы поверх первого слоя выложите ананасы, залейте сиропом. Уберите в холодильник на 60 минут.
Serve canned peach jelly garnished with mint leaves.
Подавайте желе из консервированных персиков, украсив его листиками мяты.