Prepare the ingredients for the kefir chicken marinade. Peel the garlic. Pass through a press. Tip: The shelf life of natural kefir should not be more than 10 days.
Подготовьте продукты для маринада для курицы на кефире. Чеснок почистите. Пропустите через пресс. Совет: Срок годности натурального кефира не должен быть больше 10 дней.
Make a kefir marinade. Combine the fermented milk product with vegetable oil, lemon juice, paprika, salt, pepper, and garlic.
Сделайте маринад на кефире. Кисломолочный продукт соедините с растительным маслом, лимонным соком, паприкой, солью, перцем, чесноком.
Marinate the chicken. Place the meat in a deep bowl or container. Pour in kefir marinade. Cover tightly with a lid or cling film. Refrigerate for 2 hours. During this time, the meat needs to be turned 3-4 times.
Замаринуйте курицу. Выложите мясо в глубокую миску или контейнер. Залейте кефирным маринадом. Плотно закройте крышкой или пищевой пленкой. Уберите в холод на 2 часа. В течение этого времени мясо нужно 3-4 раза перевернуть.
Chicken marinated in kefir can be baked, fried or stewed.
Курицу, замаринованную в кефире, можно запекать, жарить или тушить.