Prepare the ingredients for the marinade for smoking lard. Peel the garlic. Cut the cloves into 3-4 pieces. Break the bay leaf into pieces. Tip: Don’t be afraid to overdo it with salt - the lard will absorb as much salt as needed.
Подготовьте продукты для маринада для копчения сала. Чеснок почистите. Зубчики нарежьте на 3-4 части. Лавровый лист поломайте на кусочки. Совет: Не бойтесь переборщить с солью — сало впитает столько соли, сколько нужно.
Make a marinade for smoking lard. Place all the ingredients for the marinade into the water poured into a saucepan: salt, sugar, pepper, garlic, basil, bay leaf. Put it on fire. After boiling, remove from heat and cool.
Сделайте маринад для копчения сала. В воду, налитую в кастрюлю, выложите все ингредиенты для маринада: соль, сахар, перец, чеснок, базилик, лавровый лист. Поставьте на огонь. После закипания уберите с плиты, остудите.
Marinate the lard. Pour the marinade over the lard and leave for 3-4 days.
Замаринуйте сало. Залейте сало маринадом, оставьте на 3-4 суток.
Before smoking, dry the lard by hanging it for a day in a well-ventilated area.
Перед копчением высушите сало, подвесив его на сутки в хорошо проветриваемом помещении.