Wash chicken eggs with baking soda or a special food detergent. Remove the butter 20 minutes before cooking to allow it to warm up a little. For convenience, use a springform baking pan. Wash the mango, peel and remove the pit.
Куриные яйца вымойте с помощью соды или специального средства для мытья продуктов. Сливочное масло достаньте за 20 минут до начала готовки, чтобы оно немного согрелось. Для удобства используйте разъемную форму для выпечки. Манго вымойте, очистите и выньте косточку.
Prepare the cheesecake base. Using a coffee grinder, grind the almonds into flour. In a deep container, mix wheat flour, almond flour, butter, 100 g of sugar and grind the ingredients into crumbs with your hands. Then add 1 chicken egg and knead the dough.
Приготовьте основу для чизкейка. С помощью кофемолки измельчите миндаль в муку. В глубокой емкости смешайте пшеничную муку, муку из миндаля, сливочное масло, 100 г сахара и перетрите руками ингредиенты в крошку. Затем добавьте 1 куриное яйцо и замесите тесто.
Bake the cheesecake base. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a springform baking pan with butter. Using your hands, spread the dough into the pan, forming sides. Place the cheesecake base in the oven for 10 minutes.
Испеките основу для чизкейка. Разогрейте духовку до 180 градусов. Разъемную форму для выпечки смажьте сливочным маслом. Руками распределите тесто по форме, формируя бортики. Поставьте основу для чизкейка в духовку на 10 минут.
Make the filling. In a convenient bowl, mix cream cheese, sour cream and 80 g of sugar. Add 2 chicken eggs and whisk the mixture until smooth. Pour the resulting mixture onto the dough base and place the cheesecake back in the oven. Reduce temperature to 160 degrees and bake cheesecake for 30 minutes.
Сделайте начинку. В удобной миске смешайте сливочный сыр, сметану и 80 г сахара. Добавьте 2 куриных яйца и взбейте массу венчиком до однородности. Получившуюся смесь вылейте на основу из теста и снова поставьте чизкейк в духовку. Уменьшите температуру до 160 градусов и выпекайте чизкейк в течение 30 минут.
Prepare the filling. In a small bowl, combine gelatin and peach juice and leave for 10 minutes. Cut the mango pulp into pieces and puree in a blender. Place the mango puree in a saucepan, add water, swollen gelatin and place over low heat. Bring the mixture to a boil, stirring, and remove from the stove. Stir until the gelatin is completely dissolved. Let the filling cool and cover the dessert evenly. Place the mango cheesecake in the refrigerator for 5 hours to allow the filling to set.
Приготовьте заливку. В небольшой миске соедините желатин и персиковый сок, оставьте на 10 минут. Мякоть манго нарежьте кусочками и пюрируйте в блендере. Выложите пюре из манго в сотейник, добавьте воду, разбухший желатин и поставьте на слабый огонь. Доведите массу до кипения, помешивая, и уберите с плиты. Размешивайте, пока желатин полностью не растворится. Дайте заливке остыть и равномерно покройте ей десерт. Чизкейк с манго уберите в холодильник на 5 часов, чтобы застыла заливка.
Before serving, remove the mango cheesecake from the springform pan and sprinkle the almond flakes on top.
Манговый чизкейк перед подачей достаньте из разъемной формы и посыпьте сверху миндальными лепестками.