Wash and peel the mangoes, remove the seeds and cut into slices. Grind the almonds with a knife or in a coffee grinder. Sift the wheat flour and wash the chicken eggs in soapy water. Separate the white from the yolk of one egg. Prepare the mold and line it with baking paper. Remove the butter from the refrigerator in advance so that it warms up to room temperature.
Вымойте и очистите манго, удалите из них косточки и нарежьте дольками. Миндаль измельчите ножом или в кофемолке. Пшеничную муку просейте, а куриные яйца вымойте в мыльной воде. У одного яйца отделите белок от желтка. Подготовьте форму и застелите ее бумагой для выпечки. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы оно нагрелось до комнатной температуры.
Prepare mango and caramel. Melt 2 tbsp in a frying pan. l. butter and add brown sugar. Heat it in the oil, stirring, for 2 minutes until the sugar is completely dissolved. Pour the finished caramel onto paper into a baking dish and spread over the entire bottom. Place mango slices in a circle on top of the caramel and place chopped almonds in the center.
Подготовьте манго и карамель. На сковороде растопите 2 ст. л. сливочного масла и добавьте в него коричневый сахар. Нагревайте его в масле, помешивая, в течение 2 минут до полного растворения сахара. Готовую карамель вылейте на бумагу в форму для выпечки и распределите по всему дну. На карамель выложите дольки манго по кругу, в центр выложите измельченный миндаль.
Prepare the dough. In a deep container, combine 110 g of butter, white sugar and beat with a mixer. Gradually add the chicken eggs and yolk, whisking continuously. Mix half the flour with baking powder and add to the butter-sugar mixture. Add vanilla sugar there and mix. Pour orange juice into the dough, stir well and add the remaining flour. Knead the dough so that there are no lumps left.
Приготовьте тесто. В глубокой емкости соедините 110 г сливочного масла, белый сахар и взбейте миксером. Постепенно добавьте куриные яйца и желток, не переставая взбивать. Половину муки смешайте с разрыхлителем и добавьте в масляно-сахарную смесь. Туда же добавьте ванильный сахар и перемешайте. К тесту влейте апельсиновый сок, хорошо размешайте и добавьте оставшуюся муку. Тесто вымесите так, чтобы не осталось комочков.
Bake a pie. Pour the finished dough into the baking dish on top of the mango slices. Preheat the oven to 180 degrees and place the pie in it for 50 minutes. Once the time is up, remove the cake from the oven, let it sit for 10 minutes, and then carefully turn it out onto a plate.
Испеките пирог. Готовое тесто вылейте в форму для выпечки поверх долек манго. Духовку разогрейте до 180 градусов и поставьте в нее пирог на 50 минут. По истечении времени достаньте пирог из духовки, дайте ему постоять в течение 10 минут, а затем аккуратно переверните на тарелку.
Cut the finished pie with mango slices into portions and sprinkle them with powdered sugar.
Готовый пирог с манговыми дольками нарежьте на порционные кусочки и посыпьте их сахарной пудрой.