Wash the mango, peel it and remove the pit. Wash the lemon, cut off a few slices for serving, and squeeze the juice out of half the lemon. Prepare a stainless steel pan and glasses for compote.
Манго помойте, очитстите от кожуры, удалите из него косточку. Лимон помойте, отрежьте от него несколько долек для подачи, из половины лимона выдавите сок. Подготовьте кастрюлю из нержавеющей стали и стаканы для компота.
Prepare the mango. Cut the mango pulp into medium cubes. Place the mango pieces in a saucepan, add sugar and lemon juice. Let the mango sit for 20 minutes.
Подготовьте манго. Мякоть манго нарежьте средними кубиками. Положите кусочки манго в кастрюлю, высыпьте к ним сахар и налейте лимонный сок. Дайте манго постоять 20 минут.
Make compote. Pour water over the mango cubes, turn on high heat on the stove and bring the compote to a boil. When it boils, cook the compote for 15 minutes, then remove from heat and taste the compote. Sweeten or add a little lemon juice if necessary. Cool the compote for about 1 hour.
Сделайте компот. Кубики манго залейте водой, включите сильный огонь на плите и поставьте компот кипятиться. Когда он закипит, варите компот 15 минут, затем снимите с огня и попробуйте компот. При необходимости подсластите или капните немного сока лимона. Остудите компот в течение примерно 1 час.
Place the glass of compote on a plate with an openwork napkin. Add a slice of lemon to the compote. Place vanilla pods next to the glass.
Стакан с компотом поставьте на тарелку с ажурной салфеткой. В компот положите дольку лимона. Рядом со стаканом разложите стручки ванили.