Measure out the required amount of products and place them conveniently on your work table. Wash the strawberries well, drain in a colander, and remove the sepals. Prepare the blender.
Отмерьте необходимое количество продуктов, удобно расположите их на рабочем столе. Клубнику хорошо вымойте, откиньте на дуршлаг, удалите чашелистики. Приготовьте блендер.
Make berry puree. Place the berries in a blender bowl, cut large specimens. Grind until smooth.
Сделайте ягодное пюре. Ягоды выложите в чашу блендера, большие экземпляры разрежьте. Измельчите до однородности.
Make strawberry sauce. Place the crushed strawberries in a saucepan of suitable volume, add sugar and butter. Place on low heat and bring to a boil. At this time, dilute the starch with cold water or berry syrup. After boiling, boil the berry puree for 1 minute, then add starch. Stirring constantly, cook the sauce to the required consistency.
Сварите клубничный соус. Измельченную клубнику переложите в кастрюльку подходящего объема, всыпьте сахар, положите масло. Поставьте на небольшой огонь и доведите до кипения. В это время разведите крахмал холодной водой или ягодным сиропом. После закипания проварите ягодное пюре в течение 1 минуты, затем введите крахмал. Постоянно помешивая, уваривайте соус до необходимой консистенции.
Strawberry sauce can be used as a topping for desserts such as ice cream.
Клубничный соус можно использовать в качестве топинга для десертов, например, мороженого.