Prepare ingredients for mustard sauce. Cool the milk. Tip: Do not overdo the amount of mustard, otherwise the sauce will be too bitter.
Подготовьте продукты для горчичного соуса. Охладите молоко. Совет: Не переусердствуйте с количеством горчицы, иначе соус получится чересчур горьким.
Prepare the milk-mustard mixture. Pour the flour into the milk in portions, stirring constantly. Add salt and mustard.
Подготовьте молочно-горчичную массу. Порционно всыпьте муку в молоко, постоянно помешивая. Добавьте соль и горчицу.
Prepare mustard sauce. Melt the butter in a high-sided bowl over medium heat. Then turn the heat down to low. Slowly pour in the milk-mustard mixture, stirring quickly until the mixture is smooth and soft, like sour cream.
Приготовьте горчичный соус. Растопите сливочное масло в посуде с высокими бортиками на среднем огне. Затем убавьте нагрев до слабого. Медленно влейте молочно-горчичную смесь, быстро размешивая, чтобы масса получилась однородной и нежной, как сметана.
Transfer the mustard sauce into a bowl or gravy boat and serve.
Переложите горчичный соус в креманку или соусник и подайте к столу.