Wash, dry and deseed the chilies, using gloves to avoid burning your hands. Peel the garlic and wash it. Rinse and remove seeds from bell peppers. From the tools, prepare a meat grinder, a saucepan and a blender. Wash and sterilize the sauce jar or bottle.
Промойте, обсушите и избавьте от семян перец чили, используя перчатки, чтобы не обжечь руки. Чеснок очистите от шелухи и помойте. Ополосните и очистите от семян болгарский перец. Из инструментов подготовьте мясорубку, кастрюлю и блендер. Помойте и простерилизуйте банку или бутылку для хранения соуса.
Prepare pepper puree. Grind the prepared chili peppers and bell peppers through a meat grinder together with garlic to obtain a homogeneous mass.
Приготовьте пюре из перца. Подготовленный перец чили и болгарский перец прокрутите через мясорубку вместе с чесноком, чтобы получилась однородная масса.
Cook the sauce. Transfer the finished mixture into a saucepan, add salt and sugar. Pour the resulting mixture with water and rice vinegar. Place the pan over high heat and simmer the sauce for 10 minutes, uncovered. Then remove the mass from the heat, puree it with a blender and add fish sauce. Place the mixture back on the heat and bring it to a boil.
Сварите соус. Готовую массу переложите в кастрюлю, добавьте соль и сахар. Полученную смесь залейте водой и рисовым уксусом. Кастрюлю поставьте на сильный огонь и варите соус 10 минут, не накрывая крышкой. Затем снимите массу с огня, перебейте ее блендером и добавьте рыбный соус. Смесь снова поставьте на огонь и доведите ее до кипения.
Pour the prepared Vietnamese sauce into a glass bottle or jar. Serve with grilled meat or fish, rice or noodles.
Готовый вьетнамский соус вылейте в стеклянную бутылку или банку. Подавайте к столу вместе с жареным мясом или рыбой, рисом или лапшой.