Thaw the berries completely at room temperature. Remove the butter from the refrigerator in advance so that it is not too frozen. Prepare a deep saucepan for cooking the sauce and a gravy boat for serving.
Полностью разморозьте ягоды при комнатной температуре. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы оно не было сильно замерзшим. Приготовьте глубокий сотейник для варки соуса и соусник для подачи.
Heat the wine with starch. Dilute potato starch with water in a small container so that there are no lumps. Pour the red wine into a saucepan and place over medium heat. Heat the wine, but do not bring it to a boil and, stirring constantly, pour the diluted starch into it. Reduce heat and simmer the sauce until it begins to thicken.
Подогрейте вино с крахмалом. Картофельный крахмал разведите с водой в небольшой емкости так, чтобы не было комочков. Красное вино перелейте в сотейник и поставьте на средний огонь. Нагрейте вино, но не доводите до кипения и, постоянно помешивая, вылейте к нему разведенный крахмал. Убавьте огонь и варите соус, пока он не начнет густеть.
Add cherries, sugar and butter. Add cherries and sugar to the saucepan with the wine and starch. Cook, stirring, until the sugar is completely dissolved, about 3-4 minutes. Then add a piece of butter to the sauce and stir well until the butter is completely dispersed throughout the sauce. Cook the sauce for another 5 minutes until medium thick, until it turns bright red and the berries are completely cooked.
Добавьте вишню, сахар и масло. В сотейник к вину и крахмалу всыпьте вишню и сахар. Варите, помешивая, до полного растворения сахара примерно 3-4 минуты. Затем выложите в соус кусочек сливочного масла и хорошо размешайте, чтобы масло полностью разошлось по соусу. Варите соус еще 5 минут до средней густоты, пока он не приобретет ярко-красный цвет, а ягоды полностью не разварятся.
Pour the cherry sauce into a gravy boat and serve with the beef steak.
Перелейте вишневый соус в соусник и подавайте к столу к бифштексу из говядины.