Measure out the required amount of products and place them conveniently on your work table. Wash the lemon and cilantro and dry on paper towels. Chop the cilantro leaves lengthwise, not very finely.
Отмерьте необходимое количество продуктов, удобно расположите их на рабочем столе. Лимон и кинзу вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Листики кинзы нарежьте вдоль не очень мелко.
Squeeze the juice from the lemon. Roll the citrus on the table, not pressing too hard. This will allow the membranes to soften. Then cut the fruit in half and squeeze the juice from each half into a previously prepared container. Strain the resulting juice through a sieve.
Выжмите сок из лимона. Покатайте цитрус по столу, нажимая не очень сильно. Это позволит мембранам размягчиться. Затем разрежьте плод пополам и выжмите из каждой половинки сок в предварительно подготовленную емкость. Полученный сок процедите через сито.
Combine products. Place sour cream in a deep container, pour in lemon juice, season with salt and pepper, add coriander and cumin. Mix until smooth.
Соедините продукты. В глубокую емкость выложите сметану, влейте лимонный сок, приправьте солью и перцем, добавьте кориандр и тмин. Смешайте до однородности.
Before serving, add chopped cilantro leaves to the white sauce for fish dishes.
Перед подачей добавьте в белый соус для рыбных блюд нарезанные листики кинзы.