Measure out the required amount of products and place them conveniently on your work table. Peel the garlic. Wash the basil and dry on paper towels. Pass the garlic through a press or grate it on a fine grater. Finely chop the basil. Grind the Parmesan using a medium-mesh grater.
Отмерьте необходимое количество продуктов, удобно расположите их на рабочем столе. Чеснок очистите от шелухи. Базилик вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Чеснок пропустите через пресс или натрите на мелкой терке. Базилик мелко нарежьте. Пармезан измельчите при помощи терки со средними ячейками.
Prepare the base sauce base. Melt butter in a saucepan, add chopped garlic, stir, cook for about 1 minute. Add flour in small portions, remembering to stir so that no lumps form. Then, also in portions, add milk.
Приготовьте базовую основу для соуса. В сотейнике растопите сливочное масло, добавьте измельченный чеснок, перемешайте, готовьте около 1 минуты. Небольшими порциями введите муку, не забывая помешивать, чтобы не образовывались комочки. Следом, также порционно, добавьте молоко.
Add the remaining ingredients and finish preparing the sauce. Season the sauce to taste with salt and pepper, add basil and grated cheese, mix well and turn off the heat.
Добавьте оставшиеся продукты и завершите приготовление соуса. Соус по вкусу приправьте солью и перцем, всыпьте базилик и тертый сыр, хорошо перемешайте и выключите огонь.
Let the white pizza sauce cool slightly before using.
Перед применением дайте белому соусу для пиццы немного остыть.