Measure out the required amount of products and place them conveniently on your work table. Wash the greens, dry on a paper towel, and chop. Wash the chicken, dry on paper towels, cut into arbitrary pieces. Prepare mashed potatoes to serve.
Отмерьте необходимое количество продуктов, удобно расположите их на рабочем столе. Зелень вымойте, обсушите на бумажном полотенце, измельчите. Курицу вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, нарежьте произвольными кусочками. Приготовьте картофельное пюре для подачи.
Prepare the sauce. Place butter in a saucepan, melt, add flour in portions, stir and fry for 3-5 minutes. Then, in small portions, stirring constantly, pour in the milk, add spices to taste, reduce the heat to low and cook until the sauce boils and thickens. Approximate cooking time is 7-10 minutes.
Приготовьте соус. Положите в сотейник сливочное масло, растопите, порционно всыпьте муку, перемешайте и обжарьте в течение 3-5 минут. Затем небольшими порциями, постоянно помешивая, влейте молоко, добавьте специи по вкусу, снизьте мощность огня до минимальной и готовьте до закипания соуса и загустения. Ориентировочное время варки — 7-10 минут.
Cook chicken in white sauce. Place chopped herbs and poultry meat into a saucepan with the sauce and simmer with the lid closed for 10 minutes.
Приготовьте курицу в белом соусе. Выложите в сотейник с соусом измельченную зелень и мясо птицы, тушите под закрытой крышкой в течение 10 минут.
Chicken in white sauce can be served with any side dish, such as mashed potatoes.
Курицу в белом соусе можно подать с любым гарниром, например, картофельным пюре.