Wash the leeks and cut into medium cubes. Peel the garlic and finely chop it. Clean the mussels from dirt and rinse several times under cold water.
Помойте лук-порей, порежьте на средние кубики. Чеснок очистите от шелухи и мелко порубите. Мидии очистите от грязи и несколько раз промойте под холодной водой.
Prepare the mussels. Place mussels in a large bowl. Dissolve 60 grams of salt in 3 liters of water and pour salted water into the mussels. Leave the mussels to salt for 30 minutes. Then rinse the mussels in cool water and dry with a towel.
Подготовьте мидии. В большую миску насыпьте мидии. В 3 литрах воды растворите 60 граммов соли и влейте подсоленную воду к мидиям. Оставьте мидии просолиться 30 минут. Затем промойте мидии в прохладной воде и обсушите полотенцем.
Prepare the broth. Pour 600 ml of water into a saucepan and bring to a boil. Add the mussels to the boiling water, cover and simmer for about 8 minutes over medium heat until the shells of the mussels open. Remove the mussels from the pan and remove the shells. Place the cleaned mussels back into the broth.
Приготовьте бульон. В кастрюлю налейте 600 мл воды и доведите до кипения. Добавьте в кипящую воду мидии, накройте крышкой и варите около 8 минут на среднем огне, пока у мидий не откроются раковины. Мидии вытащите из кастрюли и очистите от раковин. Очищенные мидии положите обратно в бульон.
Finish cooking the soup. Pour olive oil into a saucepan, add onion, garlic and fry over medium heat for about 5 minutes. Then pour broth with mussels into the vegetables, add salt, turmeric, basil and black pepper. Cook for 15 minutes, covered, over moderate heat. Pour in the cream, bring to a boil and remove the saucepan from the heat.
Завершите приготовление супа. В сотейник налейте оливковое масло, добавьте лук, чеснок и обжарьте на среднем огне примерно 5 минут. Затем влейте к овощам бульон с мидиями, добавьте соль, куркуму, базилик и черный перец. Варите 15 минут под крышкой на умеренном огне. Влейте сливки, доведите до кипения и снимите сотейник с огня.
Ladle the soup into bowls and garnish each serving with fresh parsley. The finished soup can be served with a slice of black bread.
Разлейте суп по тарелкам и каждую порцию украсьте свежей петрушкой. Готовый суп можно подать с ломтиком черного хлеба.