Wash and dry the chicken meat. Wash the champignons and potatoes, peel and cut into small cubes. Peel, wash and finely chop the onion. Heat the water until warm. Sift the flour. Remove the butter from the refrigerator until it becomes soft. Grate hard cheese on a medium grater. Wash the eggs and separate the yolks. Preheat the oven to 200 degrees.
Куриное мясо помойте и обсушите. Шампиньоны и картофель помойте, почистите и нарежьте мелкими кубиками. Лук почистите, помойте и мелко нарежьте. Воду нагрейте до теплого состояния. Муку просейте. Сливочное масло достаньте из холодильника, чтобы оно стало мягким. Натрите твердый сыр на средней терке. Помойте яйца и отделите желтки. Духовку разогрейте до 200 градусов.
Prepare the dough. Transfer the sifted flour into a bowl, pour in warm water, add butter and salt. Mix everything and knead into a thick, homogeneous dough. Wrap the dough in cling film and leave for 40 minutes at room temperature to allow the gluten to swell.
Приготовьте тесто. Переложите просеянную муку в миску, налейте теплую воду, положите сливочное масло и соль. Все перемешайте и замесите плотное однородное тесто. Оберните тесто пищевой пленкой и оставьте на 40 минут при комнатной температуре, чтобы набухла клейковина.
Boil the chicken breast. Place a pan of water on the fire, wait until the water boils, add salt and put chicken meat in the water. Boil the chicken until half cooked, drain the water, cool and cut into cubes.
Отварите куриную грудку. Кастрюлю с водой поставьте на огонь, дождитесь, пока вода закипит, посолите и положите в воду куриное мясо. Отварите курицу до полуготовности, слейте воду, остудите и нарежьте кубиками.
Fry the mushrooms. Heat sunflower oil in a frying pan, add onion, fry for 2-3 minutes and add chopped champignons. Stir and cook for 3-4 minutes. Add potato cubes to the champignons, add salt, pepper, pour in cream and stir. Simmer over medium heat until all the liquid has evaporated. Add chicken to vegetables and stir.
Пожарьте грибы. Разогрейте на сковороде подсолнечное масло, положите в него лук, 2-3 минуты пожарьте и добавьте порезанные шампиньоны. Перемешайте и готовьте 3-4 минуты. К шампиньонам выложите кубики картофеля, добавьте соль, перец, влейте сливки и перемешайте. Тушите на среднем огне, пока вся жидкость не испарится. Положите к овощам куриное мясо и перемешайте.
Make samsa. Roll out the dough into a plate 3-4 millimeters thick and cut into squares. Place the filling in the middle of the square, sprinkle with cheese and form a triangle. Pinch the edges well together.
Сделайте самсу. Раскатайте тесто в пластину толщиной 3-4 миллиметра и разрежьте на квадратики. Положите начинку в середину квадрата, присыпьте сыром и сформируйте треугольник. Края хорошо защипните между собой.
Prepare samsa. Line a baking tray with baking paper and place the samsa. Brush with egg yolk, sprinkle with sesame seeds and place in a preheated oven for 15-20 minutes. Place the samsa on a plate or tray and cool slightly.
Приготовьте самсу. Противень для выпечки застелите пекарской бумагой, выложите самсу. Смажьте яичным желтком, посыпьте кунжутом и отправьте в разогретую духовку на 15-20 минут. Выложите самсу на тарелку или поднос и немного остудите.
Serve samsa with chicken, mushrooms and potatoes with a glass of kefir.
Подавайте самсу с курицей, грибами и картофелем со стаканом кефира.