Rinse the veal in cold water and cut into pieces about 2 cm thick. Wash and dry the mushrooms well, cut each into 4 parts. Soak the dill for 10-15 minutes in cold water, then shake off excess liquid and finely chop. Peel the garlic and pass through a press. Peel the onion and cut into half rings. Wash the potatoes, peel and cut into cubes. To serve, wash the cucumber, tomato and radish and cut into thin slices. Tip: to make the meat stew better and softer, cut it across the grain rather than lengthwise.
Телятину промойте в холодной воде и нарежьте кусочками примерно по 2 см толщиной. Грибы хорошо вымойте и высушите, разрежьте каждый на 4 части. Зелень укропа замочите на 10-15 минут в холодной воде, а затем стряхните лишнюю жидкость и мелко нашинкуйте. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Лук почистите и нарежьте полукольцами. Картофель вымойте, почистите и нарежьте кубиками. Огурец, помидор и редис для подачи помойте и нарежьте тонкими кружочками. Совет: чтобы мясо лучше протушилось и было мягче, нарезайте его поперек волокон, а не вдоль.
Fry onions and mushrooms. Heat sunflower oil in a deep frying pan, add mushrooms and fry over medium heat for 7-10 minutes. Then add the onions to the mushrooms, stir and fry for another 5-7 minutes.
Обжарьте лук и грибы. В глубокой сковороде разогрейте подсолнечное масло, выложите грибы и обжаривайте на среднем огне в течение 7-10 минут. Затем добавьте к грибам лук, перемешайте и обжаривайте еще 5-7 минут.
Stew the meat and potatoes. Place chopped veal in a frying pan with mushrooms and onions, add 0.5 tsp. salt and fry over medium heat for 10-15 minutes. Add potatoes to the meat, salt, pepper and add garlic. Mix the meat and potatoes, pour in 1 glass of water. Wait until it boils, then reduce the heat to low, cover the pan with a lid and simmer for 30-40 minutes. 10 minutes before the end of cooking, add sour cream and chopped dill to the meat and stir.
Потушите мясо и картофель. На сковороду к грибам и луку выложите нарезанную телятину, добавьте 0,5 ч. л. соли и обжарьте на среднем огне 10-15 минут. Положите к мясу картофель, посолите, поперчите и добавьте чеснок. Мясо с картофелем перемешайте, влейте 1 стакан воды. Дождитесь закипания, затем убавьте огонь до минимального, закройте сковороду крышкой и тушите в течение 30-40 минут. За 10 минут до окончания готовки добавьте к мясу сметану, нарезанный укроп и перемешайте.
Place the finished stewed veal with potatoes and mushrooms on portioned plates and serve along with chopped fresh vegetables.
Готовую тушеную телятину с картофелем и грибами выложите на порционные тарелки и подавайте вместе с нарезкой из свежих овощей.