Rinse the basil in cold water, then dry on paper towels. Grate the cheese on a fine grater. Wash tomatoes and cucumbers and cut into cubes. Rinse the steaks under cold water and pat dry with paper towels. The height of one steak must be at least 2 cm.
Промойте базилик в холодной воде, после обсушите на бумажных полотенцах. Сыр натрите на мелкой терке. Помидоры и огурцы промойте и нарежьте кубиками. Стейки промойте под холодной водой и обсушите бумажными полотенцами. Высота одного стейка должна быть не менее 2 см.
Prepare pesto sauce. Place garlic and pine nuts in a mortar and grind until smooth. Add basil and salt, then grind again. The mixture should look like green cream. Next, add grated cheese to the mixture and grind, gradually adding butter.
Приготовьте соус песто. В ступку сложите чеснок и кедровые орехи, разотрите до однородности. Добавьте базилик и соль, после снова разотрите. Смесь должна стать похожей на зеленый крем. Далее выложите в смесь тертый сыр и перетирайте, постепенно добавляя масло.
Prepare tuna steaks. Brush the steaks with olive oil. Pepper and salt on both sides. Heat a frying pan and add butter. Place the steaks at a distance from each other and fry on each side for 2 minutes. After frying, sprinkle the fish with lemon juice.
Приготовьте стейки из тунца. Стейки смажьте оливковым маслом. Поперчите и посолите с обеих сторон. Раскалите сковороду и добавьте сливочное масло. Выложите на расстоянии друг от друга стейки и обжарьте с каждой стороны в течение 2 минут. После обжарки сбрызните рыбу лимонным соком.
Place the steaks on plates and add chopped vegetables to them. Pour the pesto sauce over the tuna fillets and serve immediately after cooking.
Стейки разложите на тарелки и выложите к ним нарезанные овощи. Полейте филе тунца соусом песто и подайте к столу сразу после приготовления.