Rinse and dry the tuna steaks. Wash the tomatoes, basil and lemon. Cut the tomatoes into small pieces, chop the basil coarsely, cut the lemon in half. Chop the anchovies and cut the olives in half. Rinse and dry the lettuce leaves. Prepare the grill pan.
Промойте и обсушите стейки тунца. Томаты, базилик и лимон помойте. Томаты порежьте на небольшие части, базилик крупно порубите, лимон разрежьте пополам. Измельчите анчоусы и разрежьте пополам маслины. Ополосните и обсушите листья салата. Приготовьте сковороду гриль.
Fry tuna steaks. Heat a grill pan and pour olive oil into it. Fry the fish for 1 minute on each side. Then remove it from the pan and transfer it to a plate.
Пожарьте стейки тунца. Сковороду гриль разогрейте и налейте в нее оливковое масло. Рыбу обжарьте по 1 минуте с каждой стороны. Затем снимите ее со сковороды и переложите в тарелку.
Make the sauce. Add oil to the pan in which you fried the fish. First add the olives and fry them for 1 minute. Add tomatoes to them. Squeeze the juice of one half of a lemon into the pan. Fry the ingredients for 1 minute, stirring them. Then add the basil and anchovies. Squeeze the juice from the second half of the lemon. Fry the mixture over low heat for 5 minutes.
Сделайте соус. В сковороду, на которой жарили рыбу, добавьте масло. Выложите сначала маслины и обжарьте их в течение 1 минуты. Добавьте к ним томаты. Выдавите в сковороду сок одной половины лимона. Обжаривайте ингредиенты в течение 1 минуты, помешивая их. После этого добавьте базилик и анчоусы. Выжмите сок из второй половины лимона. Обжаривайте смесь на медленном огне 5 минут.
Stew the fish together with the sauce. Add dry oregano and salt to taste to the vegetables, stir. Place tuna pieces on top of the vegetable mixture, cover and simmer for another 5 minutes.
Потушите рыбу вместе с соусом. Добавьте к овощам сухой орегано и соль по вкусу, перемешайте. На смесь овощей выложите кусочки тунца, накройте крышкой и тушите еще 5 минут.
Place lettuce leaves on plates, vegetable sauce and fish on them. Serve grilled tuna with white bread.
На тарелках разложите листья салата, на них — овощной соус и рыбу. Подавайте тунца на гриле с белым хлебом.