If necessary, defrost the tuna fillets, rinse them under cold water and pat dry on a clean cloth towel. Boil the rice in salted water until half cooked, add green beans to it, and cook until done. Wash the lemon. Prepare a fine-hole grater, a marinating bowl, and a baking dish. Tip: to defrost fish faster, place the fillet in a plastic bag, tie it tightly and hold it under running cold water for an hour.
При необходимости разморозьте филе тунца, промойте его под холодной водой и обсушите на чистом тканевом полотенце. Отварите в подсоленной воде рис до полуготовности, добавьте к нему зеленую стручковую фасоль, доведите до готовности. Помойте лимон. Приготовьте терку с мелкими отверстиями, миску для маринования и форму для запекания. Совет: чтобы быстрее разморозить рыбу, положите филе в полиэтиленовый пакет, плотно завяжите и подержите в течение часа под проточной холодной водой.
Marinate the tuna. Cut the lemon in half and use your hands to squeeze the juice from one half into the marinating bowl. Finely grate the zest from half a lemon and place it in a bowl. Add soy sauce there, 1 tbsp. l. olive oil, a mixture of peppers, turmeric, mix everything. Place the tuna fillet in the marinade, turn over several times and leave for 10-15 minutes.
Замаринуйте тунца. Разрежьте лимон пополам и выдавите руками сок из одной половинки в миску для маринования. Снимите мелкой теркой цедру с половинки лимона и также выложите в миску. Добавьте туда соевый соус, 1 ст. л. оливкового масла, смесь перцев, куркуму, все перемешайте. Положите филе тунца в маринад, несколько раз переверните и оставьте на 10-15 минут.
Cook tuna with sesame seeds in the oven. Preheat the oven to 190 degrees. Grease the pan with the remaining oil. Place the prepared tuna fillet in the pan and sprinkle with sesame seeds. Place in the oven and bake for 20 minutes. Remove from the oven, cool slightly and sprinkle with a little juice from the other half of the lemon before serving.
Приготовьте тунца с кунжутом в духовке. Разогрейте духовку до 190 градусов. Смажьте форму оставшимся маслом. Выложите подготовленное филе тунца в форму и присыпьте семенами кунжута. Поставьте в духовку и запекайте в течение 20 минут. Достаньте из духовки, немного остудите и перед подачей чуть сбрызните соком из второй половинки лимона.
Serve tuna baked with sesame seeds with a side dish of boiled rice and green beans. Place teriyaki sauce in a gravy boat nearby.
Подавайте тунца, запеченного с кунжутом, с гарниром из отварного риса со стручковой фасолью. Рядом в соуснике поставьте соус терияки.