Peel and wash the potatoes. Rinse the prunes and pour boiling water over them for 7 minutes. Then drain the water. Wash the orange, cut it in half and squeeze the juice out of it. Wash the duck, remove the wen and singe it if necessary, then divide it into portions. Sort the greens for serving, rinse and dry. Finely chop the dill. Grease a deep narrow mold with sunflower oil.
Картофель почистите и помойте. Чернослив промойте и залейте кипятком на 7 минут. Затем слейте воду. Апельсин помойте, разрежьте пополам и выдавите из него сок. Утку вымойте, удалите жировики и опалите при необходимости, затем разделите на порционные части. Зелень для подачи переберите, промойте и просушите. Укроп мелко нарежьте. Глубокую узкую форму смажьте подсолнечным маслом.
Boil the duck. Boil water in a large saucepan, add duck pieces, reduce heat and simmer for 20-30 minutes. The duck should remain half-baked so as not to dry it out during baking.
Отварите утку. Вскипятите в большой кастрюле воду, положите в нее куски утки, убавьте огонь и варите 20-30 минут. Утка должна остаться полусырой, чтобы не пересушить ее в процессе запекания.
Marinate the duck and prepare the potatoes. Mix orange juice, honey, dried garlic, basil and oregano, add salt, ground black pepper and soy sauce. Stir the mixture. Marinate the boiled duck in this mixture for 6-8 hours. 30 minutes before the end of the marinating process, cut the potatoes, mix with pepper, paprika and salt.
Замаринуйте утку и подготовьте картофель. Смешайте сок апельсина, мед, сушеный чеснок, базилик и орегано, добавьте соль,черный молотый перец и соевый соус. Перемешайте смесь. Замаринуйте отваренную утку в этой смеси на 6-8 часов. За 30 минут до окончания процесса маринования картофель нарежьте, смешайте с перцем, паприкой и солью.
Prepare the duck. First place the prepared potatoes in the baking sleeve, then the duck on it, and place the prunes on top. Tie up your sleeve. Place the mold with the sleeve in a preheated oven and bake at 200 degrees for 80 minutes. 20 minutes before cooking, cut the sleeve to get a crispy crust.
Приготовьте утку. Выложите в рукав для запекания сначала подготовленный картофель, затем на него утку, сверху выложите чернослив. Завяжите рукав. Форму с рукавом поставьте в разогретую духовку и запекайте при температуре 200 градусов 80 минут. За 20 минут до готовности разрежьте рукав,чтобы получилась хрустящая корочка.
Place a portion of duck with potatoes and prunes on a round plate. Sprinkle lightly with chopped dill and garnish with a sprig of parsley.
Выложите порцию утки с картофелем и черносливом на круглую тарелку. Слегка посыпьте нарезанным укропом и украсьте веточкой петрушки.