Wash each mushroom thoroughly. Chop them coarsely.
Тщательно промойте каждый гриб. Крупно нарежьте их.
Prepare the mushrooms. Boil water in a saucepan and add mushrooms to it. Bring to a boil again and leave to cook for 5 minutes. Rinse the mushrooms under running water. Fill another pan with water, add salt at the rate of 20 g of salt per 1 liter of liquid. Boil and add mushrooms. Skim off the foam and leave to cook for 20 minutes. Place the mushrooms in a colander and rinse.
Подготовьте грибы. В кастрюле вскипятите воду и положите в нее грибы. Доведите до кипения снова и оставьте вариться 5 минут. Промойте грибы под проточной водой. Наполните еще одну кастрюлю водой, засыпьте соль из расчета 20 г соли на 1 л жидкости. Вскипятите и добавьте грибы. Снимите пену и оставьте вариться 20 минут. Переложите грибы в дуршлаг и промойте.
Prepare the marinade. In a separate saucepan, combine salt, sugar, bay leaf, cinnamon, dill and mustard seeds, cardamom, pepper and cloves. Boil and cook for 7 minutes over medium heat.
Приготовьте маринад. В отдельной кастрюле смешайте соль, сахар, лавровый лист, корицу, семена укропа и горчицы, кардамон, перец и гвоздику. Вскипятите и варите 7 минут на среднем огне.
Marinate the mushrooms. Place mushrooms in boiling marinade for 10 minutes. 3 minutes before the end, pour in the vinegar. Place in jars and seal for the winter
Замаринуйте грибы. Опустите в кипящий маринад грибы на 10 минут. За 3 минуты до окончания влейте уксус. Разложите в банки и закатайте на зиму
Store pickled porcini mushrooms in a dark, dry, cool place.
Храните маринованные белые грибы в темном, сухом, прохладном месте.