Recipes / Baguette with chicken wings Багет с куриными крылышками
Fresh baguette can be used to make breadcrumbs. The softer and airier the bread, the more crumbly, tender and crunchy the breadcrumbs will be. The breading should tightly cover the wings so that when frying, the oil does not get inside, and the bird is covered on top with a golden, crispy, aromatic crust, under which there is tasty and juicy meat. You can serve a baguette with chicken wings with any sauce: spicy, garlic, sweet and sour, cheese or tomato.
Свежий багет можно применять для приготовления панировочных сухарей. Чем хлеб мягче и воздушнее, тем сухари получаются более рассыпчатыми, нежными и хрустящими. Панировка должна плотно обволакивать крылышки, чтобы во время жарки масло не проникало внутрь, а сверху птица покрывалась золотистой, хрустящей и ароматной корочкой, под которой остаётся сочное мясо. Куриные крылышки к багету можно подавать с любым соусом: острым, чесночным, кисло-сладким, сырным или томатным.
Steps / Шаги:
Thaw the chicken wings in the refrigerator for 3 hours, rinse well and cut off the last phalange. Wash the chicken egg. Line a baking sheet with parchment. Preheat the oven to 180 degrees.
Куриные крылья разморозьте в холодильнике в течение 3 часов, хорошо промойте и отрежьте последнюю фалангу. Куриное яйцо помойте. Застелите пергаментом противень. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Dry the baguette. Cut the baguette into slices 2 cm thick. Place on parchment paper, bake in the oven for 8 minutes, turn each piece over, bake for another 7 minutes.
Засушите багет. Багет порежьте на ломтики толщиной 2 см. Выложите на пергамент, запекайте в духовке в течение 8 минут, переверните каждый кусок, запекайте еще 7 минут.
Prepare the breading. Set aside 6 toasted baguette slices for serving. Place the remaining slices in a blender bowl and grind the bread into crumbs for 3 minutes. Pour the breading into a plate.
Приготовьте панировку. Отложите 6 засушенных ломтиков багета для подачи. Оставшиеся ломтики поместите в чашу блендера, измельчите хлеб в крошку в течение 3 минут. Пересыпьте панировку в тарелку.
Prepare the remaining ingredients. Break the egg into a second plate, beat it a little, and into a third plate add flour, salt and chicken seasoning. Heat oil in a frying pan.
Подготовьте остальные ингредиенты. Во вторую тарелку разбейте яйцо, немного взбейте его, в третью — насыпьте муку, соль и приправу для курицы. Разогрейте на сковороде масло.
Fry the wings. Dip each wing in seasoned flour, then in egg, then in breading and immediately place in hot oil. Fry each wing on both sides for 4-5 minutes.
Обжарьте крылышки. Каждое крылышко обваляйте в муке с приправами, затем в яйце, потом в панировке и сразу выкладывайте в раскаленное масло. Каждое крылышко обжаривайте с двух сторон по 4-5 минут.
Grease baguette slices with ketchup, place on a serving platter, and place a breaded chicken wing on each slice.
Ломтики багета смажьте кетчупом, разложите на сервировочном блюде, на каждый ломтик положите куриное крылышко в панировке.