Sift the flour. Preheat the oven to 200 degrees a few minutes before cooking. Prepare two baking sheets, sprinkle one of them with flour.
Муку просейте. Духовку разогрейте до 200 градусов за несколько минут до готовки. Подготовьте два противня, один из них присыпьте мукой.
Prepare the dough. Mix 100 ml of warm water with yeast and 2 tbsp. l. flour. Leave the mixture for 20 minutes.
Приготовьте опару. Смешайте 100 мл теплой воды с дрожжами и 2 ст. л. муки. Оставьте смесь на 20 минут.
Knead the dough. Mix flour with salt, add dough to it, stir. Continuing to knead the dough, gradually add cold water. Knead the dough for 10 minutes. Then grease the bowl with vegetable oil, place the dough in it, and cover with a damp towel. Leave in a warm place for 2 hours.
Замесите тесто. Смешайте муку с солью, добавьте к ней опару, перемешайте. Не переставая вымешивать тесто, постепенно добавьте холодную воду. Вымешивайте тесто 10 минут. Затем миску смажьте растительным маслом, выложите в нее тесто, накройте влажным полотенцем. Оставьте в теплом месте на 2 часа.
Form baguettes. Divide the dough into 4 parts. Roll each part into a flat cake, roll it into a roll and stretch the baguette with your hands to the desired length.
Сформируйте багеты. Разделите тесто на 4 части. Каждую часть раскатайте в лепешку, скрутите ее в рулет и руками растяните багет до нужной длины.
Prepare baguettes for baking. Place baguettes on a floured baking sheet. Cover with a damp towel and leave for another 40 minutes. Make several cuts diagonally on the baguettes.
Подготовьте багеты к запеканию. Выложите багеты на присыпанный мукой противень. Накройте влажным полотенцем и оставьте еще на 40 минут. Сделайте на багетах несколько надрезов наискосок.
Serve the baguette, cut into slices, with a glass of cold milk.
Подавайте багет, нарезав его на ломтики, со стаканом холодного молока.