Peel, wash and finely chop the onions. Wash the orange, remove the zest from it with a fine grater and squeeze out the juice. Prepare a deep frying pan and gravy boat for serving.
Репчатый лук почистите, помойте и мелко покрошите. Апельсин помойте, снимите с него мелкой теркой цедру и выдавите сок. Подготовьте глубокую сковороду и соусник для подачи.
Do the frying. Melt butter in a frying pan. Fry the onion on it for 5 minutes. Add white wine and chicken stock and simmer for another 3 minutes.
Сделайте обжарку. На сковороде растопите сливочное масло. Обжарьте на нем лук в течение 5 минут. Добавьте белое вино и куриный бульон, тушите еще 3 минуты.
Prepare the sauce. Add orange juice and 1 tsp to the onion. orange zest, vinegar, honey, salt and pepper. Boil the sauce for 5 minutes. Add flour, mix thoroughly with a whisk, cook for another 2 minutes.
Приготовьте соус. К луку добавьте апельсиновый сок и 1 ч. л. цедры апельсина, уксус, мед, соль и перец. Уваривайте соус в течение 5 минут. Добавьте муку, тщательно перемешайте венчиком, варите еще 2 минуты.
Serve the orange sauce with the roast duck.
Подавайте апельсиновый соус с запеченной уткой.