Place the rice in an even layer on the bottom of the pan and add water to 1.5 cm above the level of the rice. Before boiling, run a spatula along the bottom to prevent the grains from sticking, reduce the heat. Then cook the rice for 12 minutes. Rinse the cucumbers well in cool water. Wrap the bamboo mat in cling film to smooth out any sharp edges. Then direct the film diagonally and wrap around the rough edges.
Выложите рис ровным слоем на дно кастрюли и налейте воду на 1,5 см выше уровня риса. Перед закипанием проведите лопаткой по дну, чтобы зерна не прилипали, огонь убавьте. Затем готовьте рис в течение 12 минут. Хорошо промойте огурцы в прохладной воде. Бамбуковую циновку оберните пищевой пленкой, чтобы сгладить острые края. Затем направьте пленку наискосок и оберните вокруг негрубых краев.
Prepare the filling. First cut one cucumber into plates and then into sticks. Cut the second cucumber into small cubes. Place sesame seeds in a dry frying pan and fry until golden brown.
Подготовьте начинку. Один огурец нарежьте сначала на пластины, а потом на палочки. Второй огурец нарежьте небольшими кубиками. Кунжут выложите на сухую сковороду и обжаривайте до появления коричнево-золотистого цвета.
Top with rice. Place the cooked rice in a bowl and pour in the rice vinegar. Add salt and sugar, stir carefully so as not to break the rice grains.
Заправьте рис. Переложите отваренный рис в миску и налейте туда рисовый уксус. Добавьте соль и сахар, осторожно перемешайте, чтобы не разрушить зерна риса.
Form the sushi. Place a sheet of nori on the mat with the grooved side facing you. Spread the rice over the entire surface without pressing it down. There should be a thin clean strip of algae at the top and bottom. Then sprinkle the surface of the rice with sesame seeds and place the cucumber just below the middle. Then start rolling the sushi away from you, periodically pressing the resulting roll so that the nori and rice stick together. Carefully remove the mat and cut the sushi into pieces.
Сформируйте суши. Выложите лист нори на циновку рифленой стороной к себе. Рис распределите по всей поверхности, при этом не придавливая его. Сверху и снизу должна остаться тонкая чистая полоска водорослей. Затем посыпьте поверхность риса кунжутом и выложите огурец чуть ниже середины. После чего начните скручивать суши от себя, периодически придавливая получившийся рулет, чтобы нори и рис склеились между собой. Аккуратно уберите циновку и разрежьте суши на части.
Serve the cucumber sushi chilled with soy sauce and wasabi.
Подавайте суши с огурцом в охлажденном виде вместе с соевым соусом и васаби.