Wash the cucumber, dry on a paper towel, peel and cut into long strips. Cut the salmon into long pieces. Rinse the rice thoroughly under running water. Prepare a bamboo mat.
Огурец вымойте, обсушите на бумажном полотенце, очистите от кожуры и нарежьте длинными полосками. Семгу нарежьте длинными кусочками. Рис тщательно промойте под проточной водой. Приготовьте бамбуковый коврик.
Prepare the rice. Place the rice in a saucepan, add water, and bring to a boil. Reduce fire power to minimum. Cook with the lid closed for 15 minutes until the liquid has completely evaporated. Turn off the stove and leave the rice for 10 minutes.
Подготовьте рис. Выложите рис в кастрюлю, налейте воду, доведите до кипения. Убавьте мощность огня до минимальной. Варите под закрытой крышкой 15 минут, чтобы жидкость полностью испарилась. Выключите плиту и оставьте рис на 10 минут.
Make sushi vinegar. Pour 80 ml of boiling water into a container, add sugar and salt, stir and leave for 10 minutes. Then pour in the vinegar. Pour the vinegar evenly over the rice and stir quickly with sharp movements. Place the lid back on and let the rice cool completely.
Сделайте суши-уксус. Налейте в емкость 80 мл кипятка, добавьте сахар и соль, размешайте и оставьте на 10 минут. Затем влейте уксус. Равномерно разлейте уксус по рису, быстро, резкими движениями перемешайте. Вновь закройте крышкой и дайте рису полностью остыть
Form rolls. Spread a bamboo mat on a work surface and place a sheet of nori on top. Cover slightly less than half of the long side of the sheet with a layer of rice no more than 5 mm thick. Place the cucumber next to it, then the salmon and melted cheese. Roll into a tight roll, moisten the edge of the sheet with water for better bonding. Leave the rolls for 30 minutes, then cut each into 4 pieces.
Сформируйте роллы. На рабочей поверхности расстелите бамбуковый коврик, поверх выложите лист нори. Чуть меньше половины длинной стороны листа закройте слоем риса толщиной не более 5 мм. Рядом разложите огурец, затем — семгу и плавленый сыр. Сверните плотным рулетом, край листа смочите водой для лучшего скрепления. Оставьте рулеты на 30 минут, затем разрежьте каждый на 4 части.
To make it more convenient to work with rice, your hands should be periodically moistened with water.
Чтобы с рисом было удобнее работать, руки нужно периодически смачивать водой.
Place the sushi on a flat serving plate and place bowls with pickled ginger, wasabi and soy sauce nearby.
Суши выложите на плоскую сервировочную тарелку, рядом поставьте пиалы с маринованным имбирем, васаби и соевым соусом.