Rinse dried fruits well in cold water. Prepare a glass container for infusing the drink and bottles for storage. Tip: The healthiest dried fruits are those that are dried in the shade, not in the sun or in a tunnel oven using sulfur dioxide.
Сухофрукты хорошо промойте в холодной воде. Приготовьте стеклянную емкость для настаивания напитка и бутылки для хранения. Совет: самые полезные сухофрукты — те, что высушены в тени, а не на солнце и не в туннельной печи с применением сернистого газа.
Prepare a tincture of dried fruits. Place raisins and dried apricots in a glass bowl. Pour in alcohol, screw on the lid tightly, and put in a dark place for 2 weeks. The temperature should be room temperature.
Приготовьте настойку из сухофруктов. Выложите изюм и курагу в стеклянную посуду. Налейте спиртное, плотно закрутите крышку, уберите в темное место на 2 недели. Температура должна быть комнатной.
Bring the dried fruit tincture to full readiness. Every 3 days, that is, about 4-5 times in total, shake the container with the drink. After 2 weeks, strain the tincture through cheesecloth and bottle it for storage.
Доведите настойку из сухофруктов до полной готовности. Каждые 3 дня, то есть всего около 4-5 раз, встряхивайте емкость с напитком. Через 2 недели процедите настойку через марлю и разлейте по бутылкам на хранение.
Serve the dried fruit tincture chilled.
Подавайте настойку на сухофруктах к столу в охлажденном виде.