Rinse the mixture of dried fruits well, sort out any debris, and soak in cold water for 1 hour. Prepare a pitcher and glasses for serving.
Смесь сухофруктов хорошо промойте, переберите от сора, замочите в холодной воде на 1 час. Подготовьте кувшин и стаканы для подачи.
Let the compote cook. Rinse the prepared dried fruits well, put them in a saucepan, pour water into it and add sugar. Place the pan over medium heat and bring to a boil.
Поставьте компот вариться. Подготовленные сухофрукты хорошо промойте, положите их в кастрюлю, налейте туда же воду и добавьте сахар. Поставьте кастрюлю на средний огонь и доведите до кипения.
Finish cooking. Reduce heat and simmer the compote for 25 minutes over low heat with the lid closed. Then remove the compote from the heat and cool. Pour the compote into a glass or ceramic jug.
Завершите приготовление. Убавьте огонь и варите компот 25 минут на медленном огне под закрытой крышкой. Затем снимите компот с огня и остудите. Перелейте компот в стеклянный или керамический кувшин.
Serve children's dried fruit compote with cookies.
Подавайте детский компот из сухофруктов с печеньем.