Peel the seeds from the husks. Prepare a frying pan, saucepan, or container with a lid to store the sauce.
Очистите семечки от шелухи. Подготовьте сковороду, кастрюлю, емкость с крышкой для хранения соуса.
Roast the seeds. Heat a frying pan and fry the peeled seeds in a dry frying pan until golden brown, about 4-5 minutes.
Обжарьте семечки. Нагрейте сковороду и обжарьте очищенные семечки на сухой сковороде до румяности около 4-5 минут.
Make the sauce. Place peanut butter in a saucepan, add olive oil and water, stir everything. Pour vinegar and soy sauce into the mixture. Place the pan over low heat and, stirring all the time, let the sauce boil. Remove the sauce from the heat and add the roasted seeds.
Сделайте соус. В кастрюлю положите арахисовую пасту, налейте оливковое масло и воду, все размешайте. Налейте в смесь уксус и соевый соус. Поставьте кастрюлю на минимальный огонь и, все время помешивая, дайте соусу закипеть. Снимите соус с огня и засыпьте в него обжаренные семечки.
Walnut sauce can be garnished with sesame seeds and served as a salad dressing, sauce for meat and fish dishes, or a side dish.
Ореховый соус можно украсить кунжутом и подавать в качестве заправки к салатам, соуса к мясным и рыбным блюдам или гарниру.