Peel the onions and garlic. Wash the tomatoes and dill. To serve, wash and finely chop the green onions. Prepare a thick-bottomed saucepan and a wide gravy boat for serving.
Очистите лук и чеснок от шелухи. Помойте помидоры и укроп. Зеленый лук для подачи вымойте и мелко нарежьте. Приготовьте кастрюлю с толстым дном и широкий соусник для подачи.
Prepare your ingredients. Peel the tomato and chop it. Finely chop the onion and dill. Grate the garlic. In a bowl, combine the peanut butter and water and stir until thoroughly combined.
Подготовьте ингредиенты. Помидор очистите от кожицы и измельчите его. Мелко нарежьте лук и укроп. Чеснок натрите на терке. В миске смешайте арахисовую пасту с водой и тщательно перемешайте до однородности.
Prepare the sauce. Pour olive oil into the pan, add the onion and garlic first, fry for 2 minutes over medium heat. Then add the tomato and continue to fry until mushy. Pour in peanut butter, milk, and soy sauce diluted with water and cook for about 7-8 minutes over low heat, stirring occasionally with a wooden spatula. Finally add dill, salt and black pepper. Once the sauce thickens, remove it from the heat.
Приготовьте соус. В кастрюлю налейте оливковое масло, выложите сначала лук и чеснок, обжарьте 2 минуты на среднем огне. Затем добавьте помидор и продолжайте обжаривать до кашеобразного состояния. Влейте разбавленную водой арахисовую пасту, молоко, соевый соус и готовьте около 7-8 минут на минимальном огне, периодически размешивая деревянной лопаткой. В конце добавьте укроп, соль и черный перец. Как только соус загустеет, снимите его с огня.
The aromatic nut sauce can be served with any dish, and chopped green onions can be added to the sauce itself, which will give it an even brighter taste.
Ароматный ореховый соус можно подавать с любым блюдом, а в сам соус добавить нарезанный зеленый лук, который придаст ему еще более яркий вкус.