Thaw the mussels at room temperature, rinse. Hard-boil quail eggs, cool in cold water, and peel. Wash the cucumber and dry with paper towels. Cut the quail eggs into 4 parts, cut the cucumber into small cubes. Cut the olives into rings for serving. Rinse the rice in water several times until the liquid becomes clear.
Мидии разморозьте при комнатной температуре, промойте. Перепелиные яйца сварите вкрутую, остудите в холодной воде, почистите. Огурец вымойте, обсушите бумажными полотенцами. Перепелиные яйца разрежьте на 4 части, огурец нарежьте кубиками небольшого размера. Оливки для подачи нарежьте колечками. Рис промойте в воде несколько раз до прозрачности жидкости.
Prepare the rice. Pour washed rice grains into a frying pan, add water in a ratio of 1:2, turn on low heat and cook for 12-15 minutes. The liquid should completely evaporate. Let the rice cool slightly.
Приготовьте рис. В сковороду засыпьте промытые рисовые зерна, залейте водой в соотношении 1:2, включите небольшой огонь и готовите 12-15 минут. Жидкость должна полностью выпариться. Дайте рису немного остыть.
While the rice is cooking, start with the mussels. Place the mussels in boiling water and cook for 3 minutes, then place in a colander.
Пока варится рис, займитесь мидиями. Мидии положите в кипящую воду и варите в течение 3 минут, затем выложите на дуршлаг.
To add more color and flavor to a salad with mussels and rice, place olive rings on top.
Чтобы добавить в салат с мидиями и рисом больше цветовых и вкусовых оттенков, выложите сверху колечки оливок.