Recipes / Salad with salmon and beets Салат с семгой и свеклой
Salmon and beetroot salad is a dish with an interesting presentation and a large amount of useful substances contained in fish and root vegetables: fatty acids, phosphorus, iodine, protein, as well as a large complex of vitamins and fiber. The trace elements contained in salmon even help fight depression. By the way, the first salads appeared in Ancient Rome, when treats made from herbs, vegetables, honey and salt were served at celebrations. Nowadays meat, seafood, mushrooms and even fruits are used as a base.
Салат с семгой и свеклой — аппетитное и полезное блюдо, в котором рыба и корнеплод сочетаются с богатым набором полезных веществ: жирные кислоты, фосфор, йод, белок, а также множество витаминов и клетчатки. Микроэлементы, содержащиеся в семге, даже помогают бороться с депрессией. Интересно, что первые салаты появились еще в Древнем Риме, когда на торжества подавали блюда из трав, овощей, меда и соли. Сегодня же в качестве основы используют мясо, морепродукты, грибы и даже фрукты.
Steps / Шаги:
Cook, cool and peel the beets in advance. Cut the salmon into small long pieces. Rinse the arugula leaves thoroughly in cold water, then pat them well with a napkin. Wash the lemon and cut into slices.
Заранее сварите, остудите и очистите свеклу. Семгу разрежьте на небольшие длинные кусочки. Листья рукколы тщательно промойте в холодной воде, после чего хорошо промокните их салфеткой. Лимон помойте и разрежьте на дольки.
Make "roses" from beets. Cut the boiled and peeled beets into ribbons. Pat the resulting pieces dry with a paper towel to prevent any juice from escaping. Roll the beetroot ribbons into roses and place them on a platter. Roll the same roses from strips of salmon.
Сделайте "розы" из свеклы. Вареную и очищенную свеклу нарежьте лентами. Промокните полученные кусочки бумажным полотенцем, чтобы не выделялся сок. Сверните из свекольных лент розы и разложите их на блюде. Такие же розы сверните из полосок семги.
Assemble the salad. Scatter the arugula leaves around the dish to surround the improvised roses. Fill each beet rose with sour cream, but not to the brim. Salt and pepper the salad.
Соберите салат. Распределите листья рукколы по блюду, чтобы они оказались вокруг импровизированных роз. Каждую свекольную розу заполните сметаной, но не до краев. Посолите и поперчите салат.
Serve the finished salad with salmon and beets on a serving platter, garnished with lemon slices. If desired, the salad can be sprinkled with lemon juice.
Готовый салат с семгой и свеклой подавайте к столу на сервировочном блюде, украсив дольками лимона. При желании салат можно сбрызнуть лимонным соком.